Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Rusland kondigt opnieuw militaire oefeningen aan, ditmaal op de Middellandse Zee

Rusland plant vanaf zaterdag een week lang militaire oefeningen op de Middellandse Zee. De aankondiging van het Russische ministerie van Defensie gebeurt op een moment dat er spanningen zijn tussen Moskou en Washington over de oorlog in Syrië.

Meer dan 25 schepen en zo'n 30 vliegtuigen zullen deelnemen aan militaire oefeningen op de Middellandse Zee van 1 tot 8 september, kondigt het Russische ministerie van Defensie aan. De oorlogsbodems komen van de vloten op de Noordzee, de Baltische Zee, de Zwarte Zee en de Kaspische Zee. 

De oefeningen zullen plaatsvinden nog voor de militaire oefening die Moskou eerder al aankondigde, en die de grootste zullen zijn sinds het einde van de Koude Oorlog. Aan die operatie in het centrum en oosten van Rusland, "Vostok-2018" zullen ook militaire eenheden uit Rusland en Mongolië deelnemen.

Idlib

Het Kremlin noemt de oefeningen "opgevoerde voorzorgsmaatregelen" nu de situatie in de Syrische provincie Idlib kan verslechteren. Syrische regeringstroepen rukken op naar het laatste rebellenbolwerk in het land. Tienduizenden strijders zitten er ingesloten, net als 3 miljoen burgers. Eerste Syrische aanvallen doen vermoeden dat er een veldtocht op Idlib op handen is.

Rusland,de belangrijkste bondgenoot van Syrië, verdedigt zijn steun voor de Syrische regering als een poging om de stabiliteit te herstellen. Moskou waarschuwde voor een mogelijke Amerikaanse aanval op Syrische regeringstroepen.

Meest gelezen