Videospeler inladen...

Snelwegparking langs E40 in Jabbeke wordt 's nachts afgesloten: "Het enige wat ik nog kan doen"

De burgemeester van Jabbeke, in West-Vlaanderen gaat de snelwegparking langs de E40 's nachts afsluiten. Zijn beslissing komt er nadat er op en rond de parking enkele incidenten met transmigranten geweest zijn. Enkele dagen geleden was er nog een schietpartij. "Er blijft mij niet veel over om zelf actie te ondernemen. Het is het enige wat ik nog kan doen."

De burgemeester van Jabbeke, Daniël Vanhessche (CD&V) heeft een drastische beslissing genomen: vanaf zaterdag sluit hij de snelwegparking - in de richting van de kust - 's nachts tussen 20 uur en 6 uur. Op die manier wil hij de problematiek rond transmigranten aanpakken. De komende drie maanden zal de parking gesloten zijn.

"Het is zodanig aan het escaleren, eergisteren hadden we de schietpartij, gisteren liepen er weer 50 à 60 mensen rond. Ik zie geen verandering, de minister neemt geen beslissingen om tegemoet te komen om oplossingen aan te bieden. Dan blijft er mij niet veel over om zelf actie te ondernemen. Het is het enige wat ik nog kan doen."

De schietpartij was voor de burgemeester de druppel die de emmer deed overlopen. "Als ze gewapend rondlopen, dat is een maatje te ver."

Videospeler inladen...

Meest gelezen