Tiensesteenweg in Kessel-Lo zaterdag opnieuw open

De Tiensesteenweg in Kessel-Lo gaat zaterdagmiddag opnieuw open voor alle verkeer. De weg was er sinds begin augustus afgesloten richting Leuven en dat veroorzaakte heel wat verkeersellende in de ruime omgeving.

Begin augustus ging de Tiensesteenweg richting Leuven dicht. De stad en het gewest gaan een fiets- en voetgangerstunnel onder de weg aanleggen en daar moesten voorbereidende werken voor gebeuren. Zo moest ondermeer de riolering aangepast worden, een ingrijpend werk. Het afsluiten van de weg gebeurde in de vakantiemaanden maar toch was er heel wat hinder omdat het verkeer moest uitwijken naar de Geldenaaksebaan en de Diestsesteenweg, invalswegen naar Leuven die ook al erg verzadigd zijn.

Voor op schema

Normaal zou de weg pas maandagochtend opnieuw open gaan, maar de aannemer zit voor op schema en zal vrijdagavond al klaar zijn met de asfalteringswerken. Zaterdagochtend worden dan de wegmarkeringen opnieuw aangebracht zodat de weg zaterdag rond de middag opnieuw voor alle verkeer zal open gesteld worden.

Meest gelezen