© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Twee mannen opgepakt voor gewelddadige inbraak in Temse

De politie heeft gisterenavond twee mannen opgepakt op verdenking van een brutale inbraak in het Oost-Vlaamse Temse. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Twee slachtoffers werden bedreigd met een vuurwapen en een mes, geslagen en met tape vastgebonden.

De feiten gebeurden gisterenavond rond 20.45 uur in een woning in de Nijverheidsstraat in Temse. Twee gemaskerde mannen drongen via de achterdeur de woning binnen, zegt het parket. "De bewoner en een vriend die ook aanwezig was, moesten onder bedreiging van een handvuurwapen en een mes op de grond gaan liggen. Ze werden geslagen en hun handen en voeten werden met tape vastgebonden. De verdachten verlieten met een buit de woning." De slachtoffers liepen verwondingen op en zijn een tijdlang arbeidsongeschikt.

Een getuige kon de Nederlandse nummerplaat noteren van de vluchtwagen, een grijze Volkswagen. Het voertuig werd daarna opgemerkt op de E17 richting Antwerpen en anoniem achtervolgd. De wagen kon veilig worden geïntercepteerd op de E19/A1 richting Nederland, zegt het parket.

De twee verdachten, een 30-jarige man uit Temse en een 31-jarige man uit Nederland, werden opgepakt. Ze worden morgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde.

Meest gelezen