"Veel zaken van vroeger komen terug, je mag eigenlijk geen kleren meer weggooien"

Van bloemenprints tot het coureursbroekje: tegenwoordig zijn er 1.001 hypes. Dus gooi je liefst niet te veel oude spullen weg, vindt Tiany Kiriloff van het modeplatform Belmodo. "Eigenlijk mag je niets meer weggooien, je moet recycleren uit je kast", zegt ze in "De wereld vandaag" op Radio 1.

Misschien is het u ook al opgevallen? In de najaarscollectie zien we niet alleen heel veel bloemenprints, maar ook ongelooflijk veel kleuren. Alles lijkt wel een trend te zijn.

“Er is ongelooflijk veel, voor iedereen wat wils",  bevestigt Tiany Kiriloff in "De Wereld Vandaag". “Er zijn 1001 hypes, het is niet zoals vroeger dat je echt kon zeggen: dit is een trend.”

Welkom terug, epauletten

Ook de epauletten duiken weer op. “Ze noemen dat boxier, ofwel het dooseffect: alles wordt een beetje vierkantiger, daarom dus dat ook de epauletten weer in zijn", zegt Kiriloff., die vindt dat je beter geen kleren meer weggooit. "Er zijn ongelooflijk veel zaken van vroeger die terugkomen. Dus eigenlijk mag je niks meer weggooien, je moet recycleren uit je kast.”

Neem niet klakkeloos een trend over, omdát het een trend is.

Tiany Kiriloff

Volgens Kitiloff mag je ook de invloed van de mannelijke garderobe op de vrouwelijke kleerkasten niet onderschatten. "De blazers zijn nog altijd heel erg in en worden gecombineerd met bloemenjurkjes, om een mix te maken tussen heel vrouwelijk en heel mannelijk.

Ook het coureursbroekje is opnieuw aan een opmars bezig. Al ziet Kiriloff dat niet iedereen dragen. “Maar het is iets wat echte fashionista’s wel durven aandoen.”

Is het ook mooi, al die stijlen? “Je gaat altijd wel iets vinden dat mooi is. Kijk gewoon naar je figuur en waar je je goed in voelt, en neem niet klakkeloos een trend over omdat het een trend is", raadt Kiriloff aan.

Meest gelezen