Vrouw die bij hoevebrand in Elen stierf, door geweld om het leven gebracht

Het parket van Limburg heeft een opsporingsbericht verspreid in het kader van het onderzoek naar een dodelijke hoevebrand in Elen (Dilsen-Stokkem) van dinsdagavond. Omstreeks 18 uur brak er brand uit in hoeve De Damiaan. De 65-jarige bewoner probeerde zijn 61-jarige echtgenote uit het brandende huis te halen, maar voor de vrouw kon geen hulp meer baten. Na onder meer een lijkschouwing is gebleken dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht.

Een onderzoeksrechter voert een onderzoek naar moord en opzettelijke brandstichting. Het parket houdt wel rekening met alle denkpistes. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De federale gerechtelijke politie voert samen met de politie Maasland het verdere onderzoek.

Politie en gerecht zijn op zoek naar personen die meer weten of dinsdagavond verdachte handelingen hebben gezien aan de Damiaanhoeve in Elen. Mensen die iets gezien hebben, kunnen via het nummer 0800 - 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu discreet contact opnemen.

Meest gelezen