7,5 ton cocaïne onderschept in haven van Antwerpen op amper enkele dagen tijd

De voorbije dagen zijn twee grote ladingen drugs onderschept in de haven van Antwerpen. De cocaïne zat telkens tussen een lading bananen. Alles samen zijn tien mensen opgepakt.

Afgelopen weekend vond de douane 3,5 ton cocaïne tussen een lading bananen, afkomstig uit Zuid-Amerika. De politie greep in nadat de container was afgeleverd bij een bedrijf in Oosterhout, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Vijf mensen werden opgepakt: 3 Nederlandse mannen, een Nederlandse vrouw en de Belgische chauffeur van de vrachtwagen. 

Woensdag volgde een tweede vangst, opnieuw in een container met bananen. Deze keer vonden de douaniers zelfs nog meer: 4 ton cocaïne. En opmerkelijk genoeg bleek die opnieuw bestemd voor een bedrijf in Oosterhout. Deze keer werden 5 mannen opgepakt.

Opvallende gelijkenissen tussen de twee vondsten dus. Maar volgens de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie is het nog te vroeg om te zeggen dat er een verband is, of dat het om dezelfde bende zou gaan.

Meest gelezen