Videospeler inladen...

Alle ballonnen in de lucht tijdens Vredefeesten Sint-Niklaas

Het is jaren geleden, maar dit weekend kunnen alle geplande ballonvaarten boven Sint-Niklaas doorgaan. De weersvoorspellingen zorgen voor die zekerheid. De herdenking van de Tweede Wereldoorlog lokt elk jaar 100.000 mensen naar de markt.

Elk jaar herdenkt Sint-Niklaas het einde van WO II tijdens de Vredefeesten aan het einde van de zomervakantie. Vandaag, zaterdag en zondag 1 en 2 september, zijn er op en rond de Markt tientallen concerten, een grote wereldmarkt, een nostalgische kermis en de Ballonloop. Alles is helemaal gratis. Als ballonhoofdstad van het Waasland geeft Sint-Niklaas tijdens de Vredefeesten telkens tientallen ballons een startplaats op de Markt.

Mooi weer

Het ballonfestival belooft dit jaar een bijzonder editie te worden omdat de weersverwachtingen optimaal zijn. Nu al staat zo goed als vast dat alle vijf de vaarten zullen kunnen doorgaan. De voorbije jaren was het weer regelmatig spelbreker. Nu waait er een noordoosten wind en daardoor drijven de ballons richting Zele, Berlare, Hamme, Moerzeke en Dendermonde. Of ze daar ook zullen geraken, is een andere vraag, want er staat toch maar relatief weinig wind.

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen