Antwerpen investeert in antiterreurstraatmeubilair

De stad Antwerpen gaat geld uitgeven aan straatmeubilair dat terroristische aanslagen moet vermijden. Verkeerspalen, zitbanken, fietsbeugels en vlaggenmasten zullen strategisch in belangrijke zones worden geplaatst. Zo zou het meubilair objecten met een grote impact, zoals een aanrijdende vrachtwagen, op tijd kunnen stoppen.

Om de veiligheid van Antwerpenaren en toeristen beter te garanderen wil de stad Antwerpen extra antiterreurmaatregelen nemen. Het stadsbestuur gaat geld uitgeven aan straatmeubilair dat terroristische aanslagen moet tegenhouden. Op locaties waar veel bezoekers voorbijkomen gaat de stad verkeerspalen, zitbanken en fietsbeugels plaatsen. Zo kan worden vermeden dat een vrachtwagen inrijdt op een massa mensen.

Tegen januari 2019 wil de stad een partner vinden om dat straatmeubilair te leveren. Het zal eruitzien als bestaand meubilair, zo is het naast functioneel ook esthetisch en toegankelijk. Op dit moment wordt de Meir al uitgerust met permanent verzwaarde verdwijnpalen.

Meest gelezen