"Buitenbeenpop in Leopoldsburg is weer een feestje"

In Leopoldsburg is er vandaag Buitenbeenpop, het muziekfestival met aandacht voor de specifieke behoeften en wensen van mensen met een beperking. Meer dan 6.000 bezoekers genieten van de muziek en de sfeer.

"De sfeer zit er goed in", zegt voorzitter van Buitenbeenpop Theo Bellemans. "De bezoekers lachen en dansen. Ze hebben er dan ook een heel jaar naar uitgekeken." En dat beamen de bezoekers alleen maar. "Het is hier echt heel fijn. Veel mensen, goede muziek en ambiance."

Begeleidingscentrum Wijchmaal Sint-Elisabeth is ook van de partij. "Wij vinden het fantastisch", zegt begeleidster Katrien. "De sfeer is prima, het weer is altijd goed en de gasten kunnen eens shaken. Dat is enorm fijn."

Artiesten

De bezoekers kunnen genieten van optredens van Gers Pardoel, Maarten Cox en Yves Segers. En James Cook mag alles aan elkaar praten. "Ik vind het zo’n mooi initiatief. De bezoekers zijn super enthousiast, ze hebben er keihard naar uitgekeken. Als je dan die 6000 mensen ziet stralen, dan is dat mooi om mee te maken."

"Ik heb al de kans gehad om met mensen met een beperking te mogen samenwerken. Ik heb zelfs nog les gegeven in het bijzonder onderwijs, dus het blijft me boeien om mee te werken aan zo’n initiatieven."

Onzekerheid

Hoe fijn het festival ook is voor heel wat mensen met een beperking, toch is het voortbestaan niet zeker. "De concessie voor het terrein loopt dit jaar af, dus dit festival is in principe de laatste editie", zegt voorzitter Bellemans. "Maar we hebben er goede hoop in dat defensie toch positief nieuws heeft voor ons en de concessie zal verlengen, want zonder terrein kan je geen festival organiseren."

Meest gelezen