Videospeler inladen...

E40 in Erpe-Mere richting Brussel komende nacht volledig dicht door werkzaamheden

Wie komende nacht of morgen erg vroeg van Gent naar Brussel moet, moet rekening houden met extra reistijd. Van 22 uur vanavond tot 5 uur morgenvroeg wordt de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere volledig afgesloten. Ook de rest van de week zal er tijdens die uren hinder zijn op de E40. Bovendien sluit ook het tankstation in Wetteren deze week 's nachts.

De brug aan de Seskenskouter over de E40 in Erpe-Mere wordt gerenoveerd. De komende weken wordt de onderzijde van de brug gezandstraald en er wordt een beschermende coating aangebracht. Daarvoor zal de E40 tussen 22 uur vanavond en 5 uur morgenvroeg in de rijrichting van Brussel afgesloten worden.

"Vooral op de omleiding via de Gentsesteenweg en de N46 kan je veel tijd verliezen", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "Het verkeer van Gent naar Brussel kan beter omrijden via de E17, de N16 en de A12. Mensen met nachtdiensten of vroege vogels rekenen beter wat extra reistijd in."

Waar moet je als automobilist rekening mee houden?

In de nacht van maandag 3 op woensdag 4 september

  • Tussen 22 uur en 5 uur wordt de E40 in de richting van Brussel tussen de complexen van Wetteren (afrit 17) en Erpe-Mere (afrit 18) volledig afgesloten
  • De toegang tot het tankstation net na het complex in Wetteren wordt maandag vanaf 21 uur afgesloten. De parking voor vrachtwagens wordt vanaf 16 uur gesloten
  • Het verkeer zal worden omgeleid via de N9 (Gentsesteenweg) en de N46 (Oudenaardsesteenweg)

Nachten van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september

  • Tussen 21 en 22 uur wordt één rijstrook afgesloten
  • Tussen 22 en 5 uur worden twee rijstroken afgesloten
  • Het verkeer passeert het grootste deel van de nacht via één rijstrook in de richting van Brussel

Het verkeer in de andere rijrichting (Gent/Oostende) zal niet gehinderd worden door de werkzaamheden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen