Emotioneel afscheid van Kortrijkse Groothandelsmarkt

Vandaag was het de laatste dag van de Kortrijkse Groothandelsmarkt. Heel wat winkeliers kwamen er voor de laatste keer groenten en fruit kopen bij de groothandelaars. En het werd af en toe een emotioneel afscheid. De Moeskroense handelaar André Opsomer, die al bijna 50 jaar naar Kortrijk komt, was tot tranen toe bewogen.

Op de laatste dag was het behoorlijk druk: er werden veel groenten en fruit aangeboden en vooral veel afnemers vonden nog eens de weg. De Kortrijkse Groothandelsmarkt (KMG) houdt op te bestaan na een conflict tussen de belangrijkste groothandelaars en het stadsbestuur. Volgens de stad zijn ze bezig met een oplossing, maar niet iedereen gelooft er nog in.

Petitie

Het is nu afwachten hoe het verder evolueert. Maar hoe minder aanbieders op de KGM, hoe minder afnemers. Vijftien handelaars tekenden een petitie met de vraag naar de stad om de KGM open te houden.

 

Meest gelezen