2006 Getty Images

Honderden leerlingen maandag zonder schoolboeken door vertraging bij Standaard Boekhandel

Standaard Boekhandel kan vijf procent van de bestellingen van schoolboeken voor het middelbaar onderwijs niet op tijd leveren. Daarnaast zijn er nog bestellingen die maar deels geleverd werden. "We hebben de scholen en de ouders op de hoogte gebracht", zegt de boekhandel. "We hopen dat het probleem in de loop van volgende week is opgelost."

"We zijn slachtoffer van ons eigen succes", zegt de woordvoerster van de Standaard Boekhandel. Bij de zogenoemde "pakketservice" van Standaard Boekhandel wordt vijf procent van de bestellingen van schoolboeken voor het middelbaar onderwijs voorlopig niet geleverd. Het gaat om honderden leerlingen die maandag geen boeken zullen hebben. Daarnaast zijn er nog pakketten die maar deels werden geleverd.  

"We krijgen heel veel bestellingen binnen. Herdrukken van schoolboeken zijn ook niet altijd op tijd klaar", legt de woordvoerster van de boekhandel uit. De vertraging treft niet één specifieke regio, maar is gespreid over Vlaanderen. De scholen en ouders die getroffen zijn door de vertraging, werden normaal gezien ingelicht. 

Standaard Boekhandel voert zaterdag uitzonderlijk extra leveringen uit om het probleem bij te benen. In de loop van volgende week wil de boekhandel de vertraging van de baan. Wie zich zorgen maakt over zijn bestelling kan mailen naar de schoolboekenservice@standaardboekhandel.be. 

Meest gelezen