"Jij Kiest"-voorstellen lokken reacties uit van kandidaten: "Als het van ons afhangt, gaat uw wens in vervulling"

Sinds gisteren kunnen kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen reageren op de voorstellen op jijkiest.be. In enkele gemeenten kwam de discussie al meteen op gang. Een greep uit de eerste reacties.

In Zwijndrecht hebben de SP.A en CD&V gereageerd op een voorstel van Johan van de Put. Hij vraagt dat de gemeente iets doet aan het zwerfvuilprobleem. Beide partijen wijzen op de verantwoordelijkheid van de burger, maar stellen een andere aanpak voor. Terwijl Denise Melis-De Lamper (SP.A) wil inzetten op sensibilisering, gaat Ann Van Damme (CD&V) een stap verder. "Indien nodig kunnen hier camera's voor ingezet worden."

Ook in Kortenberg is er discussie. Daar pleit Liesbet Hoeylaerts voor papier- en kartoncontainers. Stef Ryckmans (Open VLD) zegt dat zijn partij het standpunt begrijpt, maar hij nuanceert. "We willen er wel aan toevoegen dat dat dit niet de ideale oplossing is voor iedereen." SP.A staat daarentegen wel achter het voorstel. Lijsttrekker Jaan Donny legt uit waarom: "Wind en regen maakt het de ophalers niet gemakkelijk. Ook het papier vliegt her en der door de straten. SP.A Kortenberg is dan ook voorstander van uw idee."

Tim Baten vraagt op zijn beurt om "toegankelijke, propere en veilige voetpaden" voor Affligem. Jo Lamberts (Groen) geeft aan dat hij zich wel kan vinden in het voorstel. "Groen Affligem wil van fietsen en stappen voor iedereen een makkelijkere keuze maken dan autorijden. Daarvoor investeren we in degelijke wandel- en fietsinfrastructuur die aansluit op een veilig, comfortabel en efficiënt netwerk."

In Nijlen reageert Jan Verbraecken (N-VA) op een voorstel van Paul Celis. Volgens hem worden de wandelpaden in de gemeente niet voldoende onderhouden in de zomer. Verbraecken erkent het probleem en belooft verbetering. "Als het van ons afhangt, zal uw wens in vervulling gaan."

Meest gelezen