Mark Hamill tegen gepeste jongen: "Ik ben een fictieve Jedi, maar jij bent het echte werk!"

Afgelopen maandag liep het pesten van een leerling van het 5e leerjaar in een lagere school in Desert Hot Springs, in de Amerikaanse staat Californië, danig uit de hand. Het slachtoffer, Aiden Vazquez, moest zelfs aan de wenkbrauwen gehecht worden, nadat pestkoppen geprobeerd hadden zijn rugzak af te pakken. Toen zijn moeder hem vroeg waarom hij niet gereageerd had, antwoordde hij op nieuwszender KMIR: "Dat heb ik geleerd van de "Star wars"-films. Zo lost een Jedi dat niet op." Toen acteur Mark Hamill, die in de rol speelt van Jedi-krijger Luke Skywalker in diverse "Star wars"-films daarvan hoorde, stuurde die een paar steuntweets voor de jongen de wereld in.

De Jedi moeten zich aan diverse regeltjes houden die er vooral op neerkomen dat ze niet worden aangetrokken tot 'the dark side of the Force'. Dat was dus wat de jonge Aiden deed en dus vocht hij niet terug. Met de goedkeuring van Mark Hamill, die via Twitter liet weten: "Ik heb erg veel respect voor Aiden Vazquez, voor zijn lef en wijsheid op het moment dat hij met tegenslag geconfronteerd werd. Ik ben zo trots op jou dat je bewezen hebt dat je ook in het echte leven een Jedi kan zijn. Proficiat, Aiden. 'The Force will be with YOU.' Altijd. Ik ben je grote fan."

En verder: "Ik sta versteld van de wijsheid en moed op zo’n jonge leeftijd. Ik ben dan misschien een fictieve Jedi. Maar deze jongen is het echte werk. Ik hoop dat hij mijn boodschap ziet, zodat hij weet hoezeer ik hem bewonder."

De Twitterberichten lokten veel reacties, veelal positief, uit en werden ook wereldwijd door nieuwsmedia opgepikt. Uiteindelijk bereikten de berichten van Hamill ook Aiden, die als volgt reageerde:

Meest gelezen