Opgelet: minder strandredders aan de Belgische kust dit weekend

De zomervakantie is bijna ten einde, maar dit laatste weekend belooft terug zonnig te zijn. Er worden daarom heel wat dag- en weekendtoeristen verwacht aan zee. Maar vanaf dit weekend zijn er minder strandredders.

Vele dag- en weekendtoeristen maken van de gunstige weersomstandigheden gebruik om zich te verfrissen in de Belgische zee, en dit met voorkeur bij hun favoriete badplaats. Maar wie op een veilige manier wil zwemmen, kijkt best even de zones na waar redders aanwezig zijn. Dat zegt de intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (I.K.W.V).

In tegenstelling tot de zomermaanden zijn vanaf vandaag niet alle 82 reddersposten open. “Vanaf 1 september gaan we verder in een beperkte setting”, zegt I.K.W.V. In De Panne, Nieuwpoort, Oostende en Bredene blijven alle posten gewoon open. Blankenberge bewaakt zes zones. In Knokke-Heist zijn op vijf plaatsen (Heist, Duinbergen, Albertstrand, Lichttorenplein en Zoute) redders aanwezig.

In Koksijde kan je slechts op drie verschillende plaatsen veilig zwemmen: Koksijde-Centrum, Oostduinkerke-Centrum en Sint-Idesbald. In Middelkerke en De Haan zijn telkens twee posten open, respectievelijk Meeuwenlaan (post 11) en Casino-Oost (post 3), en De Haan Centrum en Wenduine-Centrum.

De reddersposten zijn dit weekend open van 10.30 tot 18.30 uur. Voor meer informatie, surf naar: http://www.redderaanzee.be/reddersposten.html

Meest gelezen