Videospeler inladen...

Moskee in Leuven beklad met racistische boodschap: "Alle bruine buite (sic)"

In Leuven zijn op verschillende plaatsen muren beklad met racistische boodschappen. Zo staat er onder meer op een muur van een moskee te lezen: "Stem N-VA, alle bruine buite (sic)." Daarnaast is een hakenkruis getekend. Het jongerenbestuur van de moskee heeft een klacht ingediend tegen onbekenden. 

Vanmorgen ontdekte één van de leden van het jongerenbestuur van de moskee de bekladde muur, waarop in grote letters geschreven staat: "Stem N-VA, alle bruine buite," met daarbij een hakenkruis getekend. "We zijn gechoqueerd en verontwaardigd," zegt Samir Bouzanih, lid van het jongerenbestuur. "We hebben de laatste maanden veel inspanningen gedaan om de verschillende gemeenschappen in Leuven naar elkaar toe te brengen en dan doet dat wel heel veel pijn."

Ook op andere plaatsen in de stad - zoals bij gemeenschapsruimte De Bruul - zijn muren beklad met slogans als: "De Congo is van ons. Stem NVA". Het bestuur heeft geen idee wie hierachter zit, maar het heeft wel een klacht ingediend tegen onbekenden. "We vragen ook aan buren of ze niets gezien hebben," zegt Bouzanih. 

Lorin Parys, de lijsttrekker voor N-VA in Leuven, heeft intussen op Twitter gereageerd op de racistische boodschap. "Laat mij duidelijk zijn, hier is geen plaats voor in het Leuven dat wij samen ambiëren," schrijft Parys. "Wij staan voor inclusief integratieverhaal waarin iedereen Leuvenaar kan zijn. En tenslotte wensen we meer spellingskennis aan wie onze naam wil gebruiken voor dergelijke walgelijke boodschap."

Videospeler inladen...

Meest gelezen