"Of het nog ooit goed komt tussen ons? Ik vrees ervoor"

In juli stuurde Barbara Reddick uit Margaree Forks, in de Canadese provincie Nova Scotia, haar neef naar de winkel om er ter waarde van 100 Canadese dollar (66 euro) een "Chase the Ace"-lottobiljet te kopen. Neef Tyrone MacInnis schreef op het biljet zowel de naam van zijn 57-jarige tante als zijn eigen naam. Toen de jackpot van ruim 1,2 miljoen dollar (790.000 euro) gewonnen werd, werd het bedrag door een "Chase the Ace"-medewerkster mooi verdeeld tussen beiden. Tot groot ongenoegen van Reddick, die haar 19-jarige neef voor de rechter daagde. Die liet nu de gewonnen som van MacInnis bevriezen.

Reddick gaf toe dat ze haar neef gevraagd had om ook zijn naam op het biljet te schrijven, omdat dat volgens haar geluk bracht, maar dat daarna de winst zou gedeeld worden, daarover was niets gezegd. 

Rechter Patrick Murray: "Jammer genoeg, wat een blije gebeurtenis moest zijn geweest, bleek het dat uiteindelijk niet te zijn. Vraag blijft of er een afspraak was over een verdeling van een eventueel gewonnen som. En waarom stond de naam van MacInnis, die ook zijn telefoonnummer op het biljet schreef, eigenlijk op het biljet? Omdat het geluk zou brengen? Die vragen moeten nog opgelost worden." Hij besloot dat MacInnis zijn gewonnen bedrag voorlopig niet zou mogen uitgeven.

In ieder geval heeft het voorval diepe wonden geslagen in de familiebanden. Reddick op Gobal News en CBC: "Ik heb niet meer met mijn neef gesproken, sinds we de cheques overhandigd kregen. En dat doet pijn."

Het gaat om het principe

"Ik zou het nooit meer op die manier doen. Waarom? Kijk naar de problemen die ik me op de hals gehaald heb. Al die emoties! Maar ik moest dit doen. Het gaat om het principe. Je moet niet tegen me liegen. Ik behandelde hem als mijn zoon. Hij was bijna mijn zoon. Hij heeft mijn hart gebroken."

Op de vraag of de familiebanden die ooit zo sterk waren nog kunnen hersteld worden, antwoordde Reddick: "Nee, nooit. Ik denk het niet. Maar we moeten toch nog iets proberen."

Midden september komen beide partijen op vraag van de rechter alvast nog eens samen om alsnog een overeenkomst uit te werken. "Een overeenkomst die iedereen gelukkig maakt", aldus de advocaat van Reddick.

Meest gelezen