Videospeler inladen...

Slachtoffers steekpartij Amsterdam zijn Amerikanen, politie houdt ernstig rekening met terrorisme

De twee slachtoffers van de steekpartij aan het station van Amsterdam, zijn twee Amerikanen. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Nederland meegedeeld. De politie van Amsterdam houdt ernstig rekening met terrorisme als motief voor de steekpartij in het station. De verdachte is een 19-jarige Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning.

De politie heeft de verdachte neergeschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en aangehouden. Ook de twee slachtoffers zijn in het ziekenhuis opgenomen. Met hun verwondingen lijkt het mee te vallen.

Het incident deed zich voor rond het middaguur. Volgens de politie liep de man in de westtunnel van het Centraal Station. "Er is op enig moment tumult ontstaan. Daarbij heeft deze man twee mensen gestoken. Vervolgens liep hij weg, met het mes in zijn hand. De politiemensen hebben hem daarop neergeschoten."

De politie hield lange tijd alle scenario's open, maar kijkt nu toch in de richting van terrorisme, zo blijkt. De verdachte is een 19-jarige Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de man willekeurig slachtoffers neerstak. 

Van en naar Amsterdam Centraal reden enige tijd geen treinen, meldde de Nederlandse spoorwegmaatschappij NS, maar intussen is het treinverkeer hervat. Ook het tramverkeer werd even stilgelegd. Het station werd enige tijd afgesloten omdat de rugzak van de man moest worden onderzocht. Er zaten, zo bleek later, geen verdachte spullen in.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen