Videospeler inladen...

Premier May bouwt in Kenia opnieuw een Afrikaans dansfeestje

Op de slotdag van haar handelsmissie in Afrika heeft Theresa May opnieuw uiting gegeven aan haar voorliefde voor Afrikaanse ritmes. Tijdens een bezoek aan een scoutsproject in de Keniaanse hoofdstad Nairobi wisten de jongeren haar meteen mee te slepen. 

Na Zuid-Afrika en Nigeria doet Theresa May nu ook Kenia aan. Dat maakt van haar de eerste Britse premier die  het Afrikaanse land een bezoek brengt sinds Margaret Thatcher, 30 jaar geleden.

 Het Verenigd Koninkrijk wil de handelsrelaties met Afrika aanhalen. Maar volgens critici gaat ze met haar danspassen te ver in haar enthousiasme. Begin deze week kreeg premier May van veel Britten kritiek op haar "moves" in Zuid-Afrika. "Ze beweegt alsof ze haar vermogen tot dansen chirurgisch heeft laten verwijderen", klonk het onder meer. Of deze nieuwe poging op meer bijval kan rekeken, valt af te wachten.

Meest gelezen