Videospeler inladen...

Premier Michel "positief" om winter/zomertijd af te schaffen

Premier Charles Michel (MR) is persoonlijk voorstander om de omschakeling tussen winter- en zomertijd af te schaffen, zoals de Europese Commissie gaat voorstellen. De kwestie winter/zomertijd is evenwel nog niet besproken op de ministerraad. 

De Europese Commissie gaat dra een voorstel op tafel leggen om de omschakeling tussen winter- en zomertijd af te schaffen. Dat voorstel moet dan nog door het Europees Parlement en de lidstaten worden goedgekeurd.

Een formeel standpunt heeft ons land nog niet, want de kwestie is nog niet besproken op de ministerraad. Maar premier Michel uit zich persoonlijk alvast als voorstander van de afschaffing. 

"We hebben geen formeel overleg gehad in de schoot van de ministerraad vandaag daarover. Persoonlijk ben ik positief over dit voorstel. Zeker met een duidelijke boodschap vanuit de Europese bevolking hoop ik dat het mogelijk zal zijn wat mij betreft om vooruitgang te kunnen boeken in die richting."

Bij een Europese openbare raadpleging waar een kleine 5 miljoen Europese burgers aan deelnamen, sprak meer dan 80 procent zich uit voor de afschaffing.

Meest gelezen