Renovatiewerken gerechtsgebouw Leuven van start

De renovatiewerken aan het gerechtsgebouw van Leuven zijn eindelijk van start gegaan. Het dak en de gevel worden gerenoveerd en de ramen geïsoleerd. Mensen met een beperking zullen ook makkelijker binnen geraken dankzij een hefboom.

Het gerechtsgebouw van Leuven staat in de steigers. De Regie der gebouwen heeft een aannemer gevonden die er eindelijk kan aan beginnen. Zowel de gevel als het dak worden aangepakt.  De ramen worden geïsoleerd.

Toegankelijker voor mensen met een beperking

De ingang van het gebouw wordt ook toegankelijker gemaakt voor mensen met een beperking. "Aan de ingang komt een hefboom zodat mensen die in een rolstoel zitten of moeilijk te been zijn, makkelijker toegang krijgen tot het gebouw. " zegt Johan Vanderborght  van de Regie der Gebouwen. "Tijdens de renovatie blijft het gebouw open. Er zal hinder zijn maar wij proberen die tot een minimum te beperken. "

De renovatie moet tegen eind september 2019 klaar zijn.

Meest gelezen