Videospeler inladen...

Securitas gaat kantoor Antwerpse politie bewaken

Securitas gaat het kantoor van de lokale politie van Antwerpen aan de Noorderlaan bewaken en beveiligen. Het is het eerste politiekantoor in ons land dat de bewaking van zijn onthaal uitbesteedt. Het politiekantoor in kwestie zal vanaf 1 september 24/7 geopend zijn als onthaalkantoor waar je met of zonder afspraak terechtkan voor aangiftes.

Securitas zal in het kantoor van de Antwerpse politie instaan voor toegangscontroles van bezoekers, "zodat de politiemensen zich kunnen concentreren op hun kerntaken". De bewakingsagenten controleren onder meer op het bezit van gevaarlijke voorwerpen en worden daarin ondersteund door technologische hulpmiddelen zoals X-ray scanners en metaaldetectiepoorten. Daarnaast moeten de bewakingsagenten volgens Securitas ook de algemene ontvangst van bezoekers en klanten in goede banen leiden, bijvoorbeeld door hen naar de juiste diensten te gidsen.

Andere kantoren kunnen volgen

Het raamcontract dat nu van start gaat, bepaalt dat ook andere kantoren de komende jaren bewaking zullen krijgen, zoals het nieuw geplande hoofdkantoor Post X. Bovendien kan de Antwerpse politie 'on demand' een beroep doen op andere diensten van Securitas zoals hondenpatrouilles, dronecamera's en assistentie bij evenementenbewaking. Ook andere stedelijke instellingen zullen voor tijdelijke of permanente beveiligingsoplossingen een beroep kunnen doen op het bedrijf.

Volgens de Antwerpse politie kadert de beslissing in het nemen van de bouwkundige, technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen die aanbevolen zijn door de Vaste Commissie van de lokale politie, en in het plan om één kantoor voortaan 24/7 geopend te laten zijn. In een volgende fase zullen daarnaast drie regiokantoren 12 uur per dag geopend zijn, terwijl wijkkantoren enkel toegankelijk worden op afspraak. "Dankzij dit systeem kunnen klanten sneller geholpen worden op een tijdstip dat hen past", stelt de politie. "Dit creëert bovendien extra capaciteit voor de wijkwerking op het terrein."

Videospeler inladen...

Meest gelezen