Stem voor je favoriete Nederlandstalige nummer op de Lage Landenlijst … in Zoutelande

De stemming is geopend voor de derde editie van de Lage Landenlijst op Radio 1 en drie regionale omroepen uit Nederland. Uitzending op 22 september vanuit Zoutelande.

De Lage Landenlijst is de top 100 van de beste Nederlandstalige songs sinds 1945, bij elkaar gestemd door luisteraars uit Vlaanderen en Nederland en aan beide kanten van de grens op de radio uitgezonden.

Op zaterdag 22 september is het zover. De derde editie van de Lage Landenlijst gaat dan live vanop een symbolische locatie: Zoutelande in Zeeland. Het nummer "Zoutelande" van BLØF en Geike Arnaert is de grootste Nederlandstalige hit ooit, en lokte nogal wat extra toeristen naar de Zeeuwse badplaats.

Presentatoren zijn de nog-niet-helemaal-gepensioneerde Jan Hautekiet en Kirsten Paulus van de Limburgse omroep L1. De top-100 wordt uitgezonden op Radio 1 en op drie regionale Nederlandse zenders: Omroep Brabant, Omroep Zeeland en de Limburgse L1, niet toevallig drie provincies die aan Vlaanderen grenzen.

Vanaf vandaag kunnen luisteraars stemmen voor hun favoriete Nederlandstalige nummers. “Het leuke van de Vlaams-Nederlandse samenwerking is dat we elkaar dingen leren ontdekken,” zei Jan Hautekiet in “De Ochtend” op Radio 1.

Stijn Meuris breit er ’s avonds een muzikale sessie aan vast, een slotfeest in de Roma in Antwerpen, “de samenvatting van wat er overdag is gebeurd," verduidelijkt hij, "met mijn eigen band als vaste begeleidingsgroep voor zowel Vlaamse als Nederlandse artiesten." Zijn  al zeker van de partij: Ertebrekers met Flip Kowlier, Tourist LeMC, Roosbeef, Yevgueni, Rick de Leeuw en Brihang.  

Vorig jaar stond "Ploegsteert" van Het Zesde Metaal op één in de Lage Landenlijst, gevolgd door "Pastorale" van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Op de derde plaats eindigde "Ruimtevaarder" van Kommil Foo.

Meest gelezen