Truckers kunnen nog niet rusten op parking Westkerke

Vrachtwagenchauffeurs kunnen vanaf zaterdagavond nog niet rusten op de snelwegparking van Westkerke, nu die van Jabbeke 's nachts gaat sluiten. "De werken aan de uitbreiding van de parking in Westkerke duren nog enkele weken", zegt de burgemeester van Oudenburg Peter Velle.

Hendrik Bogaert, gemeenteraadslid in Jabbeke, zegt dat vrachtwagenchauffeurs die niet meer in Jabbeke kunnen overnachten, terecht zullen kunnen in Westkerke. Maar dat kan helemaal nog niet, want die parking wordt op dit moment nog door de Vlaamse Gemeenschap uitgebreid van 30 naar 107 plaatsen.

Jabbeke dicht

Vanaf zaterdag zullen er geen voertuigen meer op de parking mogen tussen acht uur 's avonds en zes uur 's ochtends. Zo wil de gemeente nieuwe incidenten met transmigranten vermijden. "Het is het enige wat ik nog kan doen", zegt de burgemeester van Jabbeke Daniël Vanhessche.

Westkerke ook dicht?

Over enkele weken zou de parking in Westkerke klaar moeten zijn. Maar de burgemeester van Oudenburg Peter Velle is duidelijk: "Als de parking in Westkerke open gaat zonder extra veiligheidsmaatregelen en dat de aanleiding zou kunnen zijn tot het minste incident, dan zal ik niet aarzelen om die parking ook te sluiten."

Meest gelezen