Verdachte dodelijke schietpartij Spa blijft in de cel

De Nederlandse verdachte van de dodelijke schietpartij in Spa blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Verviers beslist. Bij de schietpartij zondag kwam een agent om het leven. Volgens het parket was de verdachte onder invloed van drugs en alcohol. Zelf verklaart de man dat hij zich niets van de feiten herinnert. Volgens zijn advocaat Renaud Molders-Pierre staat het nog niet vast wie er precies geschoten heeft. 

De Nederlandse verdachte van de dodelijk schietpartij in Spa blijft nog een maand langer in de cel. Maar volgens zijn advocaat Renaud Molders-Pierre zijn er vijf personen die in de taxi zaten en dus ook vijf verdachten. "Formeel, juridisch weten we nog niet wie geschoten heeft", verklaart hij. "Mijn cliënt is verhoord. Hij is zwaar onder de indruk van de zware beschuldigingen, maar hij herinnert zich niets."

Dat laatste beaamt ook zijn collega, meester Julie Meyer. "Er zijn nog veel zwarte gaten in het dossier. Verschillende getuigenissen lopen uit elkaar en hij herinnert zich momenteel niets." Volgens haar zullen er nog heel wat onderzoeken moeten gebeuren, zo moet er onder meer gekeken worden of er sporen van poeder op de handen te vinden zijn.

Meest gelezen