Videospeler inladen...

VLM Airlines zet activiteiten stop: alle vluchten worden meteen geschrapt

De Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines zet al zijn activiteiten stop. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Alle verbindingen worden meteen geannuleerd. 

Dat het niet zo goed ging met VLM Airlines is niet nieuw. Begin deze maand liet de luchtvaartmaatschappij weten zowat alle vluchten te schrappen, behalve de lijnen Antwerpen-Londen City en Antwerpen-Zürich. "De bestemmingen leveren niet de resultaten op die we hadden gehoopt", zo klonk het toen. En het bedrijf zou zich naar eigen zeggen meer toeleggen op charteropdrachten. 

Maar dat mocht niet baten. SHS Antwerp Aviation, het moederbedrijf van VLM Airlines, laat vanavond weten alle activiteiten stop te zetten. Alle vluchten op de twee lijnen die de luchtvaartmaatschappij nog aanbood, worden meteen geschrapt. 

Daarmee komt er ook een einde aan de "eeuwenoude" - dagelijkse - verbinding tussen Antwerpen en Londen City. Al zijn er volgens de luchthaven van Antwerpen wel al contacten met andere maatschappijen om op korte termijn de route over te nemen. Tot dan zal de capaciteit op de verbinding met Londen Southend worden verhoogd, zo zegt de luchthaven. 

We leven mee met alle personeelsleden, zowel van VLM Airlines als van onze luchthaven

Marc Buelens, topman van luchthaven van Antwerpen

De luchthaven van Antwerpen betreurt de vereffening van VLM Airlines. "We leven mee met alle personeelsleden, zowel van VLM Airlines als van onze luchthaven", zegt topman Marc Buelens. "Wij hadden hier al rekening mee gehouden en hopen dat we snel andere of bestaande luchtvaartmaatschappijen vinden die de verbindingen willen overnemen."

Al is het stoppen van VLM geen ramp voor de luchthaven, benadrukt Buelens. De luchtvaartmaatschappij was wel verantwoordelijk voor 45 procent van de aangeboden capaciteit, maar slechts voor 17 procent van de omzet. TUI fly en flybe vervoeren ook een stuk meer passagiers. 

VLM werd opgericht in 1993 en ging in 2016 al eens failliet. Relatief snel daarna werd aangekondigd dat het bedrijf een doorstart zou maken. In oktober 2017 was er opnieuw de eerste vlucht tussen Antwerpen en Londen City Airport. 

Er werkten 85 mensen bij VLM. Passagiers hebben een mail gekregen dat hun geboekte tickets zullen worden terugbetaald. 

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen