Videospeler inladen...

Bestuurder die 3 fietsers aanreed in Waasmunster was onder invloed, kinderen nog altijd in kritieke toestand

De bestuurder die gisteren in de Oost-Vlaamse gemeente Waasmunster een moeder en haar twee kinderen aanreed, heeft na het ongeval een positieve ademtest afgelegd. Dat bevestigt de burgemeester van Waasmunster, Michel Du Tré (CD&V). Twee slachtoffers, de twee kinderen, zijn nog altijd in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde gisterenavond aan een fietsbrug op de grens van Waasmunster met Hamme, in Oost-Vlaanderen. "De fietsers en de bestuurder van de wagen waren tegenliggers, het voertuig is zo ingereden op de drie fietsers", zegt parketwoordvoerster Sara Demeyer. De bestuurder legde nadien een positieve ademtest af. Of hij ook te snel reed, moet het onderzoek uitwijzen. Er werd alvast een verkeersdeskundige aangesteld.

Drie fietsers, een moeder met haar twee kinderen, raakten zwaargewond. De moeder is intussen buiten levensgevaar, haar twee kinderen verkeren nog steeds in levensgevaar.

De bestuurder van de wagen is een 27-jarige man uit Sint-Niklaas. Hij werd na de feiten gearresteerd en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Morgen verschijnt hij voor de onderzoeksrechter op verdenking van het toedienen van onopzettelijke slagen en verwondingen en rijden onder invloed. Het parket vraagt zijn aanhouding. 

Meest gelezen