Het House on the Embankment in Moskou (archieffoto)

Federaal parket start onderzoek na dood van Belgische zakenman in Moskou

Het federaal parket is een onderzoek gestart naar de dood van de Belgische zakenman Bruno Charles De Cooman in Moskou. Het dossier is gefederaliseerd om in eerste instantie zoveel mogelijk informatie te verkrijgen. Dat is vrij standaard bij verdachte overlijdens in het buitenland, zo is vernomen bij het federaal parket. Het parket heeft op dit moment nog geen aanwijzingen voor kwaad opzet. "We zitten nu in volle informatievergaringsfase", klinkt het.

De Belgische zakenman, vicepresident R&D bij het Russische staalbedrijf NLMK, werd woensdagmiddag dood aangetroffen beneden zijn appartement.

De politie van Moskou verklaarde aan het Russische persagentschap TASS dat het lichaam van De Cooman "de karakteristieken van een val op grote hoogte" vertoont. Nog volgens het agentschap werden in het appartement geen sporen van geweld aangetroffen.

Meest gelezen