Jonas Roosens

Groen: "Sluit de luchthaven van Deurne"

Nu luchtvaartmaatschappij VLM in vereffening gegaan is, pleit Vlaams parlementslid voor Groen Ingrid Pira opnieuw voor de sluiting van de luchthaven van Deurne.

Gisteren besliste VLM om zijn activiteiten onmiddellijk te stoppen. De luchtvaartmaatschappij vloog op de luchthaven van Antwerpen en deed dat enkel nog naar Londen City en Zürich. Maar de aandeelhouders beslisten om de vennootschap te vereffenen.

Voor Vlaamse parlementslid Ingrid Pira (Groen) is dit opnieuw het bewijs dat de luchthaven van Antwerpen geen toekomst heeft: "Met Groen zeggen we al jaren dat een zakenluchthaven in Deurne nooit rendabel kan zijn. Dat deze Vlaamse Regering in 2014 toch besliste om toeristische bestemmingen mogelijk te maken en de luchthaven verder te blijven subsidiëren is onbegrijpelijk."

Volgens Groen is het luchthaventerrein een strategische plek met veel mogelijkheden. "Hier kan een mooi project gerealiseerd worden met een park, landbouw, recreatie, wonen en hernieuwbare energie", zegt Pira.

Meest gelezen