Videospeler inladen...

Commotie na optreden Ariana Grande op uitvaart Aretha Franklin: bisschop excuseert zich voor "vastnemen borst"

Het optreden van Ariana Grande op de afscheidsplechtigheid van de overleden soulzangeres Aretha Franklin is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De zangeres kreeg kritiek omdat ze volgens sommigen een te kort kleedje aan had. Maar ook de bisschop die de plechtigheid leidde, krijgt ervan langs, omdat hij bij een omhelzing zijn hand te dicht tegen haar borst zou hebben gelegd. De bisschop zelf verontschuldigt zich nu. 

Over het afscheid van Aretha Franklin zal nog lang worden gesproken. De uitvaart duurde zo maar even zeven uur en talrijke sterren passeerden de revue om een nummer van de overleden soulzangeres te zingen. Zo ook Ariana Grande, die "A natural woman" bracht. 

(Lees verder onder de video.)

Videospeler inladen...

Maar het was niet haar versie van het nummer die de meeste aandacht kreeg, maar wel het kleedje waarin ze het nummer bracht. Op Twitter kwamen meteen reacties van mensen die vonden dat de jurk te kort was voor een begrafenisplechtigheid. 

Hand tegen borst

Een dag na de plechtigheid is de kritiek verschoven. Vooral bisschop Charles H. Ellis III - die de plechtigheid leidde - krijgt er flink van langs. Hij stond tijdens de plechtigheid even samen met Ariana Grande en pakte haar daarbij vast. Op beelden is te zien hoe hij zijn hand ver boven haar middel legt en daarbij zijn vingers tegen de zijkant van haar borst drukt. 

(Lees voort onder de tweet en de video.)

Videospeler inladen...

De bisschop verontschuldigt zich nu. "Het zou nooit mijn bedoeling zijn om de borst van een vrouw aan te raken", zegt hij aan persbureau AP. "Misschien heb ik een grens overschreden, misschien was ik te familiair. Ik wil mij alleszins excuseren."

Het zou nooit mijn bedoeling zijn om de borst van een vrouw aan te raken

"Hoe dan ook heb ik iedere artiest geknuffeld gisteren, zowel de mannelijke als de vrouwelijke. Liefde, daar draait het om in de kerk", zo zegt hij nog. "Dat ik de aandacht van de dag naar mij trek, is het laatste wat ik wil. Dit gaat allemaal om Aretha Franklin."

Mopje over haar naam

En er volgen nog excuses, voor een grapje dat de bisschop maakte over de naam van de zangeres. "Toen ik haar naam op het programma zag staan, dacht ik dat het om een nieuw gerecht op het Taco Bell-menu ging", zo zei hij tijdens de plechtigheid. Taco Bell is een Amerikaanse fastfoodketen die vooral taco's en burrito's verkoopt.

"Daarvoor wil ik mij excuseren bij Ariana Grande, haar fans en de hele Latijns-Amerikaanse gemeenschap", zegt Ellis nu. "Als je een plechtigheid van zoveel uren leidt, probeer je het levendig te houden, met af en toe een grapje."

Ariana Grande heeft voorlopig nog niet gereageerd. 

Meest gelezen