Ontploffing en brand in raffinaderij in Duitsland

Vanmorgen vroeg heeft zich een ontploffing voorgedaan in een raffinaderij nabij de Duitse stad Ingolstadt, ten noorden van München. Het plaatselijke rampenplan is afgekondigd. 

De ontploffing deed zich voor om half zes, in het deel van de raffinaderij van Bayernöl waar gas en vloeibare brandstoffen worden geproduceerd. Daarna brak er brand uit.  Zeker negen mensen raakten daarbij gewond, van wie er drie matig of ernstig aan toe zijn, meldt de politie.

Ruim 2.200 omwonenden zijn geëvacueerd uit voorzorg, omdat er een dikke zwarte rook hangt en er nog explosiegevaar is.  In de bredere omgeving moeten mensen ramen en deuren gesloten houden. Meer dan 200 brandweermensen zijn ter plaatse om de brand onder controle te houden. Het is niet duidelijk wat de explosie precies heeft veroorzaakt.

Meest gelezen