Politie van Cyprus redt 24 Syrische bootvluchtelingen van uitstekende rots

De politie van Cyprus heeft op een uitstekende rots aan de zuidoostkust van het eiland 24 Syrische vluchtelingen gered. Twee patrouilleboten hadden een onbemande snelboot gevonden. De kapitein zat met de vluchtelingen op de rotsplaat bij kaap Greco. Wellicht zijn de vluchtelingen bewust aan wal gegaan en hebben ze de boot afgedwud.

Twee kinderen, een baby en een ouder koppel zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Intussen port het Vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties Griekenland aan om de leefomstandigheden te verbeteren in de kampen op de verschillende eilanden. De VN klagen dat de toestand van zowat 20.000 asielzoekers en vluchtelingen met de dag verslechtert.

UNHCR wil ook dat Athene meer migraten overbrengen naar het vasteland. In de overeenkomst die de Europese Unie twee jaar geleden afsloot met Turkije staat nochtans uidtruikkelijk dat mensen die langs Turkije naar Europa doorwijken op het eiland waar ze aankomen moeten blijven, tot over hun asielaanvraag beslist is. Voldoen ze niet aan de voorwaarden, dan worden ze teruggestuurd naar Turkije.

Meest gelezen