Videospeler inladen...

Politie Amsterdam: "Verdachte steekpartij had terroristisch motief"

De Afghaan die gisteren twee Amerikanen neerstak in het Centraal Station van Amsterdam had een terroristisch motief. Dat blijkt volgens de politie uit de eerste verklaringen van de verdachte. 

Het incident deed zich gisterenmiddag voor. Volgens de politie liep de verdachte - een 19-jarige Afghaan met een Duitse verblijfsvergunning - in de westtunnel van het Centraal Station. Er ontstond tumult, waarna de verdachte twee mensen neerstak. Vervolgens liep hij weg, met het mes in zijn hand. De politie kon hem daarop neerschieten. 

Gisterenavond bleek al dat de politie rekening hield met terrorisme, maar nu is dat volgens de politie zeker. De twee Amerikanen, die zwaargewond raakten bij de steekpartij, waren willekeurige slachtoffers, zo klinkt het. 

Op vraag van Nederland heeft de Duitse politie het huis van de verdachte in Duitsland doorzocht. Daarbij zijn computers, usb-sticks en smartphones in beslag genomen. De verdachte wordt maandag voorgeleid. 

Meest gelezen