Videospeler inladen...

Bestuurder ongeval Waasmunster vrij onder voorwaarden, alle slachtoffers buiten levensgevaar

De autobestuurder die vrijdagavond in Waasmunster een moeder en haar twee kinderen op de fiets aanreed, is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. De twee kinderen zijn inmiddels buiten levensgevaar, meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde aan een fietsbrug in de straat Koolputten, aan de Mirabrug in Waasmunster, vlak bij de grens met Hamme. De slachtoffers waren een moeder van 42 jaar en haar twee kinderen van 9 en 6 jaar oud uit Temse. De moeder en de twee kinderen werden met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Alle slachtoffers zijn nu buiten levensgevaar, zegt het parket.

De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht door een verkeersdeskundige. De bestuurder, een 27-jarige man uit Sint-Niklaas, was onder invloed van alcohol. Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurder werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van onopzettelijke slagen en verwondingen en sturen onder invloed.

Het parket vroeg de aanhouding van de man. "De onderzoeksrechter besliste na verhoor van de betrokkene, en op basis van de elementen uit het onderzoek tot op heden, om de man vrij te laten onder strikte voorwaarden", zegt parketwoordvoerster Sarah Demeyer.

Meest gelezen