Soap over soap duurt voort: "The bold and the beautiful" dan toch niet op Zes, wel op Eclips tv

Zes, het kleinere broertje van zenders Vier en Vijf, zal "The bold and the beautiful" dan toch niet uitzenden vanaf morgen. Er is geen finaal akkoord gevonden over de voorwaarden, zo klinkt het bij de zender. De digitale zender Eclips tv - die eerder deze week verbouwereerd reageerde op de aankondiging van Zes - zendt de reeks wel nog uit. 

Een soap over de soap, zo kan je de geschiedenis van de uitzendrechten van "The bold and the beautiful" - oftewel: "Mooi en meedogenloos" - wel noemen. Want de "moeder van alle soaps", die heeft al een heel traject afgelegd in Vlaanderen. 

TV1, VTM, Vijf en Fox

De reeks startte ooit begin jaren 90 op het toenmalige TV1 (nu Eén) en was later achtereenvolgens te zien op VTM en Vijf. Maar ook die laatste stopte de uitzendingen in 2015, waarna de digitale zender Fox het enkele maanden later overnam. Begin deze zomer kwam ook daar aan de uitzendingen een einde. 

Het zag er dus niet goed uit voor de fans. En dus ondernamen ze actie. Ze contacteerden zowat alle zenders met de vraag om het programma opnieuw uit te zenden. Niet zonder succes, want Eclips tv - een kleine digitale zender die zich richt op vijftigplussers en mantelzorgers - toonde interesse. Niet veel later was het officieel: de soap zou vanaf maandag 3 september daar weer te zien zijn. 

Naast Eclips tv ook Zes?

Maar begin deze week kwam er plots verrassend nieuws. Ook Zes - de derde SBS-zender, naast Vier en Vijf - zou óók "The bold and the beautiful" uitzenden. Óók vanaf maandag 3 september, zij het iets vroeger op de dag. "Raar en jammer", reageerde Eclips tv in Gazet van Antwerpen. "Normaal hebben we exclusiviteit voor Vlaanderen, we gaan dit bekijken."

Er is geen finaal akkoord gevonden over de voorwaarden met de Amerikaanse rechtenhouder

Zes

Nu - enkele dagen later - laat Zes weten dat het de soap toch niet zal uitzenden. "Er is geen finaal akkoord gevonden over de voorwaarden met de Amerikaanse rechtenhouder", zo klinkt het. Of Eclip tv hier iets mee te maken heeft, wil de zender niet zeggen. 

En ook bij Eclips tv zijn ze karig met commentaar. "Het enige wat ik kan zeggen, is dat wij een contract hebben en dat we vanaf morgen de soap zullen uitzenden."

Meest gelezen