Fietsen naar de Vogezen tegen diabetes

In Maasmechelen zijn zondagmiddag drie Limburgers met de fiets vertrokken naar de Vogezen. Ze willen geld inzamelen en sensibiliseren rond diabetes type 2.

Carl Verschelde, Jan Bonne en Marc Bosmans hebben diabetes type 2 of waren op weg het te krijgen. Ze zijn nu ambassadeurs van de Diabetesliga en hebben zich een heel jaar voorbereid op hun fietstocht.

Climbing for Life

In vijf dagen rijden ze 500 km richting Vogezen, daarbij zitten ook 5.000 hoogtemeters. Eens aangekomen in Gérardmer nemen ze van 6 tot 9 september ook nog deel aan het massa-event 'Climbing for Life'. Met hun Vélogezen willen Carl, Jan en Marc geld inzamelen voor allerlei projecten in de strijd tegen diabetes type 2. Tegelijk willen ze de aandacht vestigen op het belang van bewegen.

Gezond op school

"Wie op weg is om diabetes type 2 te krijgen, kan dat in heel wat gevallen terugdraaien door te sporten. Anderzijds kunnen diabeten hun insulinebehoefte tot de helft terugschroeven met veel beweging," bevestigt arts Luk Buyse van de Diabetesliga. Dat is trouwens ook voor kinderen belangrijk. Daarom pleit hij bij het begin van het schooljaar om jongeren op school meer bewust te maken van gezond eten en om meer te sporten of te bewegen op school.

 

Meest gelezen