Videospeler inladen...

Wilders in Antwerpen: "Ik hoop een klein steentje bij te dragen aan het succes van Vlaams Belang"

De Nederlandse uiterst rechtse politicus Geert Wilders (PVV) brengt vandaag een bezoek aan de Vogeltjesmarkt in Antwerpen op uitnodiging van Vlaams Belang. Hij was vergezeld door VB-kopstuk Filip Dewinter, maar vooral ook door een erg grote politiemacht die de veiligheid moest verzekeren.  

Geert Wilders bracht een bezoek aan de Vogeltjesmarkt en sprak nadien in de tuin van het Museum van Schone Kunsten enkele tientallen aanhangers van Vlaams Belang toe. Naar eigen zeggen wil Wilders met zijn bezoek vooral de talrijke Nederlanders die in Antwerpen wonen, overtuigen om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor Vlaams Belang te stemmen.

Volgens hem worden Antwerpen en in breder verband Europa bedreigd door een groeiende islamisering en is het in het belang van iedereen om daartegen op te komen. Concreet riep Filip De Winter ook de Antwerpse Joden om zich mee te verzetten tegen de islam, "want die bedreigt ook hen". Dewinter sprak over een "Antwerpistan" en "een bezetting door de islam".

Ik denk dat veel Nederlanders hier kunnen bijdragen door op Vlaams Belang te gaan stemmen

Geert Wilders

"Er zijn gematigde moslims, maar er is geen gematigde islam", aldus nog Wilders en hij verweet landen met een islamitische meerderheid dat die geen vrijheid of democratie kennen.

Hij haalde ook de bedreigingen van Pakistaanse geestelijken aan zijn adres aan omdat Wilders onlangs een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed wou organiseren. Die is alleszins afgeblazen.

Politie neemt geen enkel risico

De politie was overigens massaal aanwezig om ordeverstoring en bedreigingen af te wenden.  Het hele evenement is door het OCAD, het orgaan dat de dreiging analyseert, onder veiligheidsniveau 3 geplaatst. "Dat betekent dat er strenge veiligheidsmaatregelen gelden", legde Sven Lommaert van de Antwerpse politie vanochtend uit. "Onze politiemensen zullen zichtbaar aanwezig zijn, maar we zullen ook aanwezig zijn zonder dat het opvalt. We gaan daar statische ploegen hebben, en ook mobiele ploegen in de periferie. Het komt er eigenlijk op neer dat als je vandaag naar de Vogeltjesmarkt gaat, je zal merken dat de politie daar aanwezig is".

Onze politiemensen zullen zichtbaar aanwezig zijn, maar we zullen ook aanwezig zijn zonder dat het opvalt

De politie was inderdaad massaal op de been en heeft zelfs een helikopter laten aanrukken. Er waren echter geen incidenten en op een eenzame actievoerder met een bordje "Antwerpen is van iedereen" na, waren er geen tegenbetogers.

Meest gelezen