U2 moet concert in Berlijn stopzetten: "Bono raakte na enkele liedjes stem volledig kwijt"

De Ierse rockgroep U2 heeft gisteravond in Berlijn na enkele liedjes een concert moeten onderbreken wegens stemverlies van zanger Bono. "Het spijt ons erg dat het concert van deze avond geannuleerd moest worden", klinkt het op de website van de groep. "Bono's stem was voor de show in uitstekende conditie, maar na enkele liedjes raakte Bono zijn stem volledig kwijt. We weten niet wat er gebeurd is en zullen een arts raadplegen."

Het ging om het tweede en laatste concert van U2 in Berlijn, in het kader van een tournee.

Al van bij de eerste nummers leek Bono moeilijkheden te hebben met zijn stem. In een YouTube-video van het concert is te zien hoe de 58-jarige zanger zich verontschuldigde bij het publiek. Eerst stelde hij een pauze voor, en concertgangers die naar huis wilden gaan, mochten dat. Hij beloofde dat er sowieso een andere show ging komen. Tijdens die korte pauze zou hij bekijken wat er aan de hand was van zijn stem. Maar na die pauze kwam hij niet meer aan zingen toe. Eerder had hij ook al aangegeven dat hij dacht dat zijn stem te lijden had door de rook van de rookmachines kwam. 

Wanneer het nieuwe concert doorgaat, is nog niet duidelijk.

Meest gelezen