Lieven Samyn

Vier gewonden bij ongeval na politie-achtervolging in Lendelede

Langs de Rijksweg (N36) in Lendelede zijn zaterdagavond even over 22 uur vier gewonden gevallen tijdens een achtervolging door de politie. De rijweg bleef enkele uren afgesloten voor het verkeer.

De achtervolging startte om een nog onduidelijke reden in Ingelmunster. Via de N50 en de N36 ging het richting Izegem. Net voorbij een ovalen rotonde op de gewestweg tussen Kuurne en Izegem ging het fout. Het vluchtvoertuig botste achteraan zwaar op een andere auto.

Na de klap vloog het aanrijdende voertuig rechts van de weg in de gracht. De twee inzittenden raakten zwaargewond. Het aangereden voertuig kwam op de pechstrook aan de overkant van de weg terecht. De twee inzittenden van die auto liepen lichtere verwondingen op.

De weg bleef ruim drie uur lang voor alle verkeer afgesloten. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te achterhalen.

Meest gelezen