James Arthur Photography

Begrafenissen in Mechelen kan u voortaan volgen via internet

Binnenkort kan je in de rouwaula van de stedelijke begraafplaats in Mechelen ook vanop afstand een dienst bijwonen. De aula gaat naast een nieuw geluidssysteem, ook video-apparatuur installeren. Zo kan je via een videolink overal ter wereld een dienst volgen.

Privacy

Het is niet altijd mogelijk om een uitvaartplechtigheid bij te wonen. Bijvoorbeeld omdat je in het buitenland zit of in het ziekenhuis ligt. Deze techniek laat het toe om de dienst toch te kunnen volgen. "De betrokken familieleden of vrienden krijgen via mail een link doorgestuurd. Via die link kunnen ze dan de begrafenis volgen", verduidelijkt Marc Hendrickx, schepen van Begraafplaatsen in Mechelen (N-VA). "Het beeld komt van een vaste camera waardoor je kan zien en horen wat er vooraan gebeurt, maar het is niet zo dat er ingezoomd kan worden op rouwenden."

Primeur

Een uitvaartplechtigheid livestreamen is een primeur voor ons land. "Gelet op onze veranderende maatschappij en alle technische snufjes die er elke dag bijkomen, denk ik dat dit een groot succes zal zijn en snel gevolgd zal worden door andere steden en gemeenten", vult Hendrickx nog aan.

Het systeem zal eind deze maand in werking treden.

Meest gelezen