Brusselse VLM Airlines voorlopig geen kandidaat om SHS Antwerp Aviation over te nemen

De op Brussels Airport gevestigde luchtvaartmaatschappij VLM Airlines voert op dit moment geen onderhandelingen om SHS Antwerp Aviation over te nemen. Dat laat de Brusselse maatschappij weten in een persbericht. SHS Antwerp Aviation, dat op de luchthaven van Antwerpen ook onder de naam VLM vloog, kondigde vrijdag aan in vereffening te gaan.

Ondanks dezelfde merknaam is het Brusselse VLM Airlines NV een andere vennootschap dan SHS Antwerp Aviation, een dochtervennootschap van SHS Aviation, benadrukt de luchtvaartmaatschappij. "Er zal dan ook geen enkele impact zijn op de vluchten die VLM Airlines NV dagelijks vanuit Brussel en Hannover uitvoert met zijn Airbus A320 en A321", zegt CEO Harm Prins.

Prins voegt eraan toe dat hij momenteel niet onderhandelt om activiteiten over te nemen. "Er vinden op dit ogenblik geen onderhandelingen plaats tussen VLM Airlines NV en haar aandeelhouders met de vereffenaars van SHS Antwerp Aviation om activiteiten van SHS Antwerp Aviation NV over te nemen."

SHS Antwerp Aviation voert sinds vorige maandag geen enkele vlucht meer uit. De maatschappij laat weten dat passagiers die geen annuleringsverzekering afsloten voor hun vlucht en ook niet via een reisbureau boekten, aangifte van schuldvordering kunnen doen. Een aanvraagformulier is te vinden op de website van de maatschappij.

Wie een annuleringsverzekering heeft, kan bij de verzekeraar een claim indienen. En passagiers die via een reisbureau een vlucht geboekt hebben die onderdeel is van een reispakket, kunnen in België een tussenkomst aanvragen van Garantiefonds Reizen.

Meest gelezen