Videospeler inladen...

Crevits wil geen polemiek met De Wever, Beke hekelt "discussie over postjes"

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil op deze eerste schooldag geen polemiek creëren rond de uitspraken van N-VA voorzitter Bart De Wever. Die had in De Ochtend aangegeven dat hij in de volgende legislatuur graag de minister van Onderwijs zou willen. "Gaan we discussiëren over postjes en toekomstige mandaten of verder werken?", reageerde CD&V-voorzitter Wouter Beke op Twitter.

De Wever zei dat hij na de verkiezingen graag een minister van Onderwijs van zijn partij zou zien en dat de opvolg(st)er meer afstand zou moeten nemen van de onderwijskoepels.

Huidig minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wilde maandag niet diep ingaan op de uitspraken: "Vooreerst wil ik absoluut niet spreken over postjes, zeker niet omdat we bijna een jaar te gaan hebben. Ten tweede wil ik me het komende jaar als minister van Onderwijs nog heel hard inzetten en hard werken aan de toekomst", aldus Crevits die op deze eerste schooldag geen polemiek wil creëren.

Haar partijvoorzitter Wouter Beke reageerde op Twitter in dezelfde zin. "Hierover gaat het vandaag: honderdduizenden ouders die dankbaar zijn dat hun kinderen naar sterke en toegankelijke scholen gaan. @crevits hervormt in de vlaamse regering om dat in de toekomst zo te houden", aldus Beke die zijn N-VA-collega ook even op de vingers tikt: "Gaan we discussiëren over postjes en toekomstige mandaten of verder werken?"

Videospeler inladen...

Meest gelezen