Gorilla sluit (even) vriendschap met een wel erg klein diertje

Ongeveer 200 kilogram weegt Bobo, een gorilla die verblijft in het Mefou Primate Park in het Afrikaanse land Kameroen. Daar kwam hij in 1996 terecht, nadat hij door de dierenbeschermingsorganisatie Ape Action Africa gered werd. Recent kreeg de zilverrug er een wel opmerkelijk nieuw vriendje bij. Een galago, nauwelijks 200 gram wegend, was immers een tweetal uren niet uit de buurt van Bobo te slaan. Op Facebook werden de beelden van die vriendschap intussen al meer dan 500.000 keer bekeken.

Woordvoerster Elissa O’Sullivan op nieuwswebsite Bored Panda: "Terwijl de verzorger van de gorilla’s ‘s ochtends zijn ronde deed, merkte hij op dat Bobo een nog piepjonge galago, die in het wild geboren was, aan het wiegen was. Die galago toonde geen enkele schrik en bleef maar rondhuppelen op het lijf van Bobo, om dan weer even in het gras te stoeien. Uiteindelijk koos hij ervoor opnieuw naar Bobo terug te keren."

"Wat ook vreemd is, is dat galago’s zich meestal pas ’s nachts tonen. Dit was dus echt wel een opmerkelijk tafereel. En al even opmerkelijk was het feit dat een dier in het wild geboren op deze manier omging met een dier dat gered is en verblijft in een reservaat."

"Ook de andere dieren die behoren tot Bobo’s groep waren nieuwsgierig naar het kleine dier. Ze hoopten zelfs dat Bobo hem met hen zou delen. Maar dat liet hij niet toe. Hij hield hem liever dicht bij hem. Na een tweetal uren is de galago dan terug in de wildernis verdwenen."

Meest gelezen