Foto: Pethan (CC BY-SA 2.5)

Jogger gebeten door politiehond

Een man uit Keerbergen is tijdens het joggen aangevallen door een politiehond. De man liep daarbij verschillende bijtwonden op.

Het dier was op dat moment niet aan het werk, maar was thuis ontsnapt bij zijn baas. "Toen de hond de man voorbij zag lopen, interpreteerde hij dat als weglopen en heeft hij de man gebeten", zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek, waar de hond werkzaam is. 

Rustige hond

De politiehond is een rustige hond en is in het verleden nooit betrokken geweest bij een bijtincident, voegt de politiewoordvoerder er nog aan toe. Het is wachten op die resultaten van het politieonderzoek om te zien wat er verder moet gebeuren. "De eigenaar van Barry heeft al contact opgenomen met het slachtoffer en de verzekeringsmaatschappij om het incident verder af te handelen."

Meest gelezen