© VRT - 2018

"Gevoel voor Tumor" en "God woont in Berchem - Joods Antwerpen" maken kans op Prix Europa

Twee Vlaamse tv-programma's, die uitgezonden zijn op de VRT, zijn genomineerd voor de Prix Europa-prijzen. Het gaat om de fictiereeks "Gevoel voor tumor", een productie van Sylvester TV en de documentaire "God woont in Berchem - Joods Antwerpen" van Dimitri Van Zeebroeck. Ook de podcast "Wanderland" van Radio 1 is genomineerd. De prestigieuze mediaprijzen worden op 19 oktober uitgereikt in Berlijn.

"Gevoel voor tumor" neemt het in de categorie tv-fictie op tegen 21 andere televisieprogramma's uit 16 verschillende Europese landen. In de tragikomische fictiereeks van Leander Verdievel wordt het leven van een 25-jarige student geneeskunde helemaal overhoop gehaald wanneer hij kanker krijgt en zo zelf patiënt wordt. Het scenario werd gebaseerd op getuigenissen van (ex)-kankerpatiënten en onder meer Maarten Nulens, Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Barbara Sarafian, Liesa Naert en Vic De Wachter spelen erin mee.

"God woont in Berchem - Joods Antwerpen", dat uitgezonden werd op Canvas, maakt dan weer kans in de categorie tv-documentaire. Het programma maakt deel uit van zeven afleveringen waarin de regisseur zes religies en de vrijzinnige humanisten in beeld brengt. Regisseur Dimitri Van Zeebroeck vertrekt daarvoor vanuit zijn eigen multiculturele buurt in Oud-Berchem. In deze categorie zijn in totaal 25 programma's uit 14 verschillende landen geselecteerd.

Ook Radio 1 kon een nominatie binnenslepen, met de podcast "Wanderland". Daarin gaat Gertjan Van Hellemont (alias Douglas Firs) telkens wandelen en praten met een collega-muzikant. Hij maakt kans om een prijs te winnen in de categorie radio-muziek.

In totaal staan er tientallen inzendingen uit 21 landen op de nominatielijst van de Prix Europa.

Meest gelezen