2018 Invision

U2 gaat door met tournee: zanger Bono heeft zijn stem terug

Bono, de zanger van Ierse rockgroep U2, heeft aangekondigd “dat hij weer volledig in het bezit van zijn stem is”. Afgelopen zaterdag raakte Bono tijdens een concert in Berlijn zijn stem na enkele liedjes kwijt. U2 besloot het concert stop te zetten. Maar “na een succesvol doktersbezoek, zet Bono met volle stem de tournee weer verder”, klinkt het op de website van U2. 

In een verklaring die Bono’s agent zondagavond verspreidde, laat de 58-jarige zanger weten dat U2’s Europese tournee zoals gepland zal doorgaan.  Bono belooft ook dat de groep na de tournee, op 13 november, naar Berlijn zal terugkeren. U2 verontschuldigde zich al eerder voor de stopzetting van het concert na Bono’s stemverlies. “Er was een geweldige sfeer in Berlijn, het zou zo’n onvergetelijke nacht worden”, zegt Bono. “We kunnen niet wachten om terug in Berlijn te zijn op 13 november”.

U2’s zeven maanden durende tournee “eXPERIENCE + iNNOCENCE” zal ondanks het stopgezette concert dus gewoon doorgaan. De eerstvolgende concerten zijn gepland in de Duitse stad Keulen op 4 en 5 september. De groep reist vervolgens naar Frankrijk, Portugal, Spanje, Denemarken, Duitsland, Nederland, Italië, Groot-Brittannië en Ierland. 

Meest gelezen