Uitgelaten Leuvenaars op jaarmarkt

Terwijl overal in Vlaanderen school en werk hervatten, houden ze in Leuven veemarkt, jaarmarkt en kermis. En dat lokt veel volk van in en rond Leuven naar de binnenstad. Tegen de middag zaten cafés, togen en kraampjes propvol.

De Leuvense jaarmarkt is een traditie op de eerste maandag van september. Dit jaar valt dat samen met de eerste schooldag. Toch zijn heel wat scholen gewoon open. Er ging zelfs een nieuwe school open: De Stroom op het Sint-Jacobsplein. Net daar begon het vanmorgen vroeg al om 7 uur met een traditionele veemarkt. Daarna begon de jaarmarkt en dat lokt duizenden mensen naar Leuven. Het is over de koppen lopen. Aan de volkscafés als de Jeezekesboom, Marengo en Leuven central klinkt muziek en lopen de tapkranen de hele dag.

Overal in de stad staan kleine podia waar bandjes spelen en waar Sergio, Sam Gooris en Paul Severs komen zingen.

Meest gelezen