Crombez: "Spreken over mogelijke omkoopbaarheid geldt voor álle partijen"

SP.A-voorzitter John Crombez pleit voor meer transparantie als het gaat over mogelijke omkoopbaarheid van politici. En die transparantie moet volgens hem gelden voor álle politieke partijen, ook de N-VA. Gisteren had N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd dat sommige lokale politici in Antwerpen mogelijk beïnvloed worden door drugshandelaars , maar hij voegde er meteen aan toe dat dit niet gold voor zijn eigen partij. 

"Men infiltreert daar waar beslissingen kunnen worden genomen", reageert Crombez in "Terzake", en hij trekt het probleem meer open naar corruptie in het algemeen. "Als corruptie een probleem is of wordt in de politiek, dan moeten we met oplossingen komen, en dat is transparantie."

"Als er in politieke partijen problemen bestaan waar'bij mensen omkoopbaar zijn, dan moeten we daarover transparantie geven. Of het nu over wapens of over drugs gaat. In álle partijen, ook in die van meneer De Wever."

Crombez smaakt de insinuaties van zijn N-VA-collega niet. "Als hij gisteren zegt dat hij patronen bij anderen ziet, maar dat hij zijn hand in het vuur steekt voor de N-VA, dan is dat larie. Ik zeg dat het voor alle partijen geldt als we over elke mogelijke omkoopbaarheid van politici moeten spreken."

Crombez is vragende partij voor maatregelen tegen cooruptie en mogelijke omkoopbaarheid. "Transparantie staat daar helemaal bovenaan."

Meest gelezen