Videospeler inladen...

Franse minister van Sport neemt ontslag "om persoonlijke redenen"

Laura Flessel, de Franse minister van Sport, heeft haar ontslag ingediend. De gewezen Olympische schermster zet "om persoonlijke redenen" een stap opzij, maar blijft naar eigen zeggen de Franse president Emmanuel Macron en zijn team trouw. Ze is de tweede minister in korte tijd die vertrekt.

Flessel neemt ontslag uit de regering van Macron om persoonlijke redenen. De voormalige Olympische schermkampioene was een van de populairste leden van de Franse regering. Haar ontslag komt er net voor een aangekondigde verschuiving binnen de Franse regering.

"Ik blijf een trouw teamlid van de president en de premier wiens doorzettingsvermogen ik bewonder en wiens waarden en vaderlandsliefde ik deel", meldt Flessel in een mededeling. Waarom ze precies vertrekt, is niet duidelijk.

Ze is de tweede minister op korte tijd die vertrekt uit de regering van Macron. Vorige week is de minister voor Ecologische Transitie, Nicolas Hulot, opgestapt. Hij is uit onvrede opgestapt, omdat hij naar eigen zeggen te weinig middelen kreeg om zijn job goed uit te voeren.

Meest gelezen